- ေရွာက္သီး – ၂လံုး (အခြံႏြာ၊ အေစ႔ထုတ္ျပီ ေရွာက္သီး ႏႊာယူပါ)
- ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၆လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
- ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
- ငပိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ငရုတ္သီးစိမ္း – ၈ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- နံနံပင္ – အနညး္ငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုထဲတြင္
(ေရွာက္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေျမပဲ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔၊ ငပိ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆား၊
သၾကား) တုိ႔ကို ထည္႔လုိက္ပါ။
၂။ သမေအာင္ လက္ျဖင္႔ ခပ္ဖြဖြ
ေရာႏုယ္ျပီ အေပၚမွ နံနံပင္အုပ္ရပါမည္။
သို႔မဟုတ္
ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ေရွာက္သီးထည့္၊
ၾကက္သြန္နီထည့္၊ မညက္တညက္ေထာင္း ထားတဲ့ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ေျမပဲမႈန္႕၊ ပဲမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး ေသေသခ်ာခ်ာ ႏွံ႕ေအာင္နယ္ပါေနာ္။ တခ်ဳိ႕ကေတာ့
ဗုိက္နာသက္သာရေအာင္လုိ႕ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ထည့္ျပီး သုပ္တတ္ပါတယ္။ အေပါ့အငံကုိျမည္းျပီး
အငံနည္းနည္းေပါ့ရင္ေတာ့ ငံျပာရည္ေလးနည္းနည္းထည့္သုပ္ပါ။